Στην ενότητα Αρθρογραφία μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις για την ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ και τις Μεταμοσχεύσεις. Επίσης φιλοξενούμε άρθρα με την εμπειρία των αθλητών νεφροπαθών από την συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες. Επιδιώκουμε και προσδοκούμε η ενότητα αυτή να αποτελέσει ένα βήμα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών που θα ενημερώνουν και θα ωφελούν.

 

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - Και εμείς εδώ είμαστε...!    

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ....!
«Εμείς μια χούφτα άνθρωποι μαζευτήκαμεν να κάμωμεν επανάστασιν.»
(Μακρυγιάννης απομνημονεύματα)

Πριν μερικά χρόνια ορισμένοι άνθρωποι ούτε μια χούφτα, ονειρεύτηκαν να κάνουν κάτι για τους συνανθρώπους τους. Ούτε αυτοί οι ίδιοι δεν φαντάστηκαν όχι ότι θα γίνει, αλλά ότι θα έχει και συνέχεια. Μιλάμε για κάποιους ανθρώπους που πίστεψαν και πιστεύουν ότι όποιος έχει κάτι ιδιαίτερο δεν τον κάνει αρνητικά ή θετικά ξεχωριστό και αποκομμένο από τους άλλους. Η ιδιαιτερότητα δεν σε κάνει απόμακρο, η ιδιαιτερότητα δεν σε βάζει στην απομόνωση.

Αναφέρομαι σε αυτούς τους ανθρώπους που ονειρεύτηκαν τους πανευρωπαϊκούς αγώνες νεφροπαθών, (αιμοκαθαιρόμενων-μεταμοσχευμένων).

Αναφέρομαι στην δύναμη των ανθρώπων που έχουν την ψυχή να σκέφτονται για τους άλλους. Αναφέρομαι για τους ανθρώπους που έχουν τη θέληση να δώσουν ζωή στο συνάνθρωπό τους. Αναφέρομαι σ` αυτούς τους ανθρώπους που ονειρεύτηκαν συνανθρώπους τους με το ίδιο πρόβλημα, όλους μαζί. Ανθρώπους με διαφορετική γλώσσα ήθη και έθιμα, μαζεμένους να παλεύουν για την αθλητική ιδέα, μα πάνω απ` όλα να παλεύουν όλοι μαζί για τη δική τους ψυχική δύναμη, να φωνάζουν όλοι μαζί και εμείς εδώ είμαστε.

Η πρώτη αυτή στιγμή ήρθε πριν δύο χρόνια (2000), στην Αθήνα, με όλα τα προβλήματα και τα ευχάριστα συναισθήματα που γέμισε αυτή η διοργάνωση τις ψυχές όλων αυτών που έλαβαν μέρος. Πριν λίγο καιρό όλοι αυτοί ξαναμαζεύτηκαν σ` έναν άλλο τόπο, (Ουγγαρία), για να δείξουν όχι απλά ότι υπάρχουν, αλλά δυναμώνουν. Είναι όμορφο να βλέπεις συνανθρώπους σου, μαζεμένους όλους μαζί, με τα πρόσωπα ζωγραφισμένα από χαρά, για το αίσθημα του αγωνίζομαι, πάνω απ` όλα για μένα. Ότι δεν είμαι πολίτης άλλης κατηγορίας, ότι αγωνίζομαι για την ευγενική άμιλλα (άραγε αυτή δεν ήταν η ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων;). Όταν βλέπεις αυτή την εικόνα και ζεις αυτές τις στιγμές, βλέπεις τον έναν να συγχαίρει τον άλλο, όχι μόνο γιατί είναι καλύτερος απ' αυτόν, αλλά γιατί τον βοηθάει να υπάρχει και αυτός στην οικογένεια των αθλούμενων νεφροπαθών.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που γέννησαν αυτή την ιδέα, αυτούς που τη συνεχίζουν και αυτούς που θα τη συνεχίσουν, αλλά και αυτούς που τους συμπαραστέκονται, αλλά ακόμα και στους αρνητικούς που μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι. Όταν περάσουν τα χρόνια και όπως παν τα πράγματα, αυτή η διοργάνωση θα υπάρχει,(όλοι το ευχόμαστε), τότε εμείς θα λέμε για τις πρώτες αυτές διοργανώσεις,

{ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ...! }.


ΚΑΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Αιμοκαθαιρόμενος-νεφροπαθής
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Θεσσαλονίκη

  Kατεβάστε τo άρθρο (30 Kbyte)Κατεβάστε το άρθρο

  Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

Επιστροφή στους 1ους Πανευρωπαϊκούς αγώνεςΕπιστροφή

       

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved
aqua-animation