ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διοργανώνovται κάθε χρόνο από τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία του χώρου Σ.Α.Ν. και ΔΡΟΜΕΑΣ, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού /Διεύθυνση Ανάπτυξης, Τμήμα Ειδικού Αθλητισμού. Συμμετέχουν μεταμοσχευμένοι και αιμοκαθαιρόμενοι αθλητές, στα αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, Bowling.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - 11οι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑμΕΑ 1999

11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμΕΑ
Εντυπωσιακή εμφάνιση και δυναμική παρουσία του Σ.Α.Ν.


Γράφει: ο Νίκος Κων. Καραντάκος


Διοργανώθηκε, από την Γ. Γ. Αθλητισμού και την Εθνική Επιτροπή Ειδικού Αθλητισμού, και διεξήχθη, στο Στάδιο Καραϊσκάκη, από 16-19 Ιουνίου 1999, το 11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμΕΑ.

Η υποτονική τελετή έναρξης έγινε την 16-6-1999 και ώρα 18:30 στο Στάδιο Καραϊσκάκη, παρουσία του υφυπουργού κ. Ανδρέα ΦΟΥΡΑ, του προέδρου της εθνικής επιτροπής Ειδικού Αθλητισμού κ. Ιωάννη ΚΟΥΛΑΞΗ, παραγόντων της Γ. Γ. Αθλητισμού, εκπροσώπων φορέων, φίλων και συγγενών των ΑμΕΑ. Οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι η κορυφαία αθλητική εκδήλωση του χώρου των ΑμΕΑ, θα έπρεπε να αποτελεί πανελλήνιο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Εν τούτοις, παρά το ότι τα ΑμΕΑ έδειξαν με την μεγάλη τους συμμετοχή, πόσο σημαντικός παράγοντας είναι ο αθλητισμός, δυστυχώς η πολιτεία δεν συγκινείται για να αναδείξει το θεσμό του Π.Π. ΑμΕΑ σε κορυφαία αθλητική εκδήλωση. Όλα γίνονται την τελευταία στιγμή, χωρίς υποδομή, φαντασία, ενδιαφέρον, αγάπη και προοπτική.

Η ημερομηνία έναρξης, συνέπεσε με την ημερομηνία τέλεσης των ΤΣΙΚΛΙΤΗΡΙΩΝ Δ΄ 99, με αποτέλεσμα να μην λάβει καμιά δημοσιότητα. Η Εθνική Επιτροπή, δεν μερίμνησε για διαφημιστικά μηνύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και γενικότερα προβολή της διοργάνωσης. Στην ίδια χρονική περίοδο, συνέπεσαν οι προαγωγικές εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι φοιτητές να παρακολουθήσουν τους αγώνες, ούτε να ενημερωθούν.


Από πλευράς διοργάνωσης, δεν κατόρθωσαν οι διοργανωτές να προσφέρουν στους αθλητές, ούτε μία πορτοκαλάδα, ή έστω, ένα μπουκάλι νερό. Τόσο δύσκολο ήταν; γενικότερα στέρεψε η δημιουργική φαντασία και ο προγραμματισμός, που θα καθιστούσαν την διοργάνωση, μια λαμπρή εκδήλωση και ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Η συμμετοχή των Αθλητών ΑμΕΑ ήταν πράγματι εντυπωσιακή. Πήραν μέρος περίπου 500 αθλητές από 25 σωματεία, όλων των αναπηριών, όλων των κατηγοριών, απ΄ όλη τη χώρα. Έζησαν πρωτόγνωρες στιγμές χαράς και συγκίνησης στο Στάδιο Καραϊσκάκη και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, όπου έγινε η κολύμβηση.
Πήραν μέρος τετραπληγικοί, παραπληγικοί, κινητικά ανάπηροι, ακρωτηριασμένοι, τυφλοί, νεφροπαθείς, (αιμοκαθαρόμενοι - μεταμοσχευμένοι).


Αξίζει να αναφέρουμε, ότι για όλα αυτά τα άτομα, οι υπεύθυνοι δεν κατόρθωσαν να θεσμοθετήσουν κανένα κίνητρο. Το μόνο κίνητρο, είναι η χαρά της συμμετοχής και η συγκίνηση του μεταλλίου. Δυστυχώς, δεν κατόρθωσαν ακόμα οι αθλητικοί μεγαλοπαράγοντες του χώρου των ΑμΕα να καταγράψουν τους αθλητές που ιδρώνουν την φανέλα τους και εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας σε όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.


Οι αθλητές ΑμΕΑ με το αγωνιστικό τους φρόνημα, αντιπροσωπεύουν το γνήσιο αθλητικό ιδεώδες, το αθάνατο Ολυμπιακό Πνεύμα, αφού οι αγώνες είναι στεφανίτες και όχι χρηματίτες. Το πρόβλημα είναι, για πόσο καιρό ακόμα θα μπορούν να ασχολούνται με τον αθλητισμό, όταν αντιμετωπίζονται με τόση αδιαφορία και προχειρότητα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε αγώνες στίβου, κολύμβησης, σκοποβολής, και επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ).


Ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών (Σ.Α.Ν.) τόσο στο τελετουργικό μέρος, όσο και στο αγωνιστικό, είχε εντυπωσιακή εμφάνιση και δυναμική παρουσία.


Συγκεκριμένα, θέλοντας να ενισχύσουμε τον πολιτιστικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, γιατί πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός των ΑμΕΑ συνιστά από μόνος του πολιτισμό, αναρτήσαμε 3 πανό και 2 γιγαντοαφίσες, μέσα και έξω στο στάδιο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, απ΄ τα οποία προβάλλαμε το μήνυμα της Ιδέας της Δωρεάς Οργάνων. «Δωρεά Οργάνων - Δώρο Ζωής» και «Δωρεά Οργάνων - Πράξη υψίστης πολιτιστικής αξίας». Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος ο Σ.Α.Ν. συμμετείχε με 16 αθλητές, τους οποίους συνόδευαν η γυμνάστρια κ. ΜΠΑΝΗ Ελένη και ο προπονητής κολύμβησης Α΄ κατηγορίας κ. Γιάννης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Οι αθλητές πήραν μέρος σε αγώνες στίβου, (100, 800, 1500, 5000 μέτρα, ύψος, μήκος, σφαίρα, ελαστική σφαίρα), στην κολύμβηση ,(50 ελεύθερο, 50 πρόσθιο, 100 ελεύθερο) και στην επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ).

Οφείλουμε να επαινέσουμε, όλους τους αθλητές μας, για την συμμετοχή τους, αφού η συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση, με τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητές της, αποτελεί πράξη ανδρισμού και γενναιότητας.


Θα ήταν μεγάλη παράλειψη εάν δεν κάναμε ειδική αναφορά σε κάποιες συμμετοχές, όπου οι αθλητές n νεφροπαθείς «υπερέβαλλαν εαυτόν», όπως:

Τον αιμοκαθαιρόμενο ΔΡΟΣΟ Ρουσσέτο, ο οποίος παρά τα 18 χρόνια αιμοκάθαρσης, ήταν εκεί, για να προβάλλει το επίπεδο ζωής που η αιμοκάθαρση προσφέρει.
Τον μεταμοσχευμένο Αργύρη ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗ, ο οποίος στην κατηγορία Super Veteran (55 και άνω) ήταν εκεί για 4η φορά, σημαιοφόρος της προσπάθειας και πρέσβης του μηνύματος της Δωρεάς Οργάνων.
Τον πρύτανη της Κοινωνιολογίας, μεταμοσχευμένο, ΚΑΡΜΟΚΟΛΙΑ Δημήτρη, ο οποίος παρά τις τεράστιες επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ήταν εκεί, για να ενισχύσει την προσπάθεια και να προβάλλει το μήνυμα.
Τους μεταμοσχευμένους, Ισίδωρο ΜΑΤΣΚΙΔΗ, καθηγητή Φυσικής Αγωγής από το Αιγίνιο Κατερίνης, και τον Βασίλη ΤΡΙΓΚΑ, πολιτικό μηχανικό από την Πάτρα, ο οποίος πήρε μέρος για πρώτη φορά στα 1.500 και τα 5.000 μέτρα.

Τελειώνοντας, οφείλουμε να αναφερθούμε, με ευγνωμοσύνη, σε όσους συνέβαλλαν ώστε ο ΣΑΝ να έχει την εμφάνιση και τον δυναμισμό σ΄ αυτή την διοργάνωση. Τον πρόεδρο του ΣΑΝ Αργύρη ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗ, τον Ταμία ΔΡΟΣΟ Ρουσσέτο και τον Γενικό Αρχηγό Γιάννη ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, που αφιέρωσαν πολλές ώρες, για τον συντονισμό, την προετοιμασία και την συμμετοχή των αθλητών μας.

Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, που χωρίς την ηθική τους συμπαράσταση και την οικονομική τους στήριξη, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία στους αγώνες, αφού η πολιτεία βρίσκεται ακόμα στο θα....
Πρόκειται για τον Πρόεδρο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ κ. Παύλο ΨΩΜΙΑΔΗ και τον Γενικό Διευθυντή κ. Ανέστη ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ, από την Jansen Cilag την κα. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ και την κα. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, τον Πρόεδρο του ΑΝΤ1 κ. Μίνωα ΚΥΡΙΑΚΟΥ και τον ιδιοκτήτη της Γενικής Δημοπρασιών κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Τους ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη, την ευαισθησία και τον ενδιαφέρον τους για τις δραστηριότητες του ΣΑΝ.

  Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

ΜΕΤΑΛΛΙΟ

ΕΠΙΔΟΣΗ

 

ΔΡΟΣΟΣ ΡΟΥΣΕΤΟΣ

100m

ΧΡΥΣΟ

16.57

ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΟΣ

ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

100m

ΧΡΥΣΟ

14.57

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΧΑΡ.

100m

ΑΡΓΥΡΟ

17.16

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

100m

ΑΡΓΥΡΟ

15.27

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

800m

 

2.02.34

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΤΡΙΓΚΑΣ Β.

1500m

ΧΑΛΚΙΝΟ

6.32.56

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΤΡΙΓΚΑΣ Β.

5000m

ΑΡΓΥΡΟ

25.17.80

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Χ.

'AΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ

 

3,26

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΔΡΟΣΟΣ ΡΟΥΣΕΤΟΣ

ΥΨΟΣ

ΧΡΥΣΟ

1,15

ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΟΣ

ΚΑΛΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΥΨΟΣ

ΧΡΥΣΟ

1,00

ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΟΣ

ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΧΑΡ.

ΥΨΟΣ

 

1,20

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΥΨΟΣ

ΧΡΥΣΟ

1,40

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΣΕΚΑΔΑΚΗΣ Μ.

ΕΛ. ΣΦΑΙΡΑ

 

39,88

ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΟΣ

ΜΑΤΣΚΙΔΗΣ ΙΣΙΔ.

ΣΦΑΙΡΑ

ΧΡΥΣΟ

10,49

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥΓΙΑΝ.

ΣΦΑΙΡΑ

ΑΡΓΥΡΟ

9,00

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΑΡΓ.

ΣΦΑΙΡΑ

ΧΑΛΚΙΝΟ

7,60

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΛΕΓΑΤΟΣ Γαβριήλ

50m.ΕΛΕΥΘ.

ΧΑΛΚΙΝΟ

38.81

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΝ.

50m.ΕΛΕΥΘ

 

56.12

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΚΑΡΜΑΚΟΛΙΑΣ ΔΗΜ..

50m.ΕΛΕΥΘ

ΧΑΛΚΙΝΟ

46.34

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΛΕΓΑΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

50m ΠΡΟΣΘΙΟ

ΧΡΥΣΟ

46.90

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΛΕΓΑΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

100mΠΡΟΣΘΙΟ

 

1.45.97

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΝ.

ΕΠ.ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΧΡΥΣΟ

 

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΕΠ.ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΑΡΓΥΡΟ

 

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΣ

ΣΕΚΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧ.

ΕΠ.ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΑΡΓΥΡΟ

 

ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΟΣ

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓ.

ΕΠ.ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΧΡΥΣΟ

 

ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΟΣ

ΔΡΟΣΟΣ ΡΟΥΣΕΤΟΣ

ΕΠ.ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΧΡΥΣΟ

 

ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΟΣ

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ Αντώνης

ΕΠ.ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΑΡΓΥΡΟ

 

ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΟΣ

       

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved
aqua-animation