ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διοργανώνovται κάθε χρόνο από τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία του χώρου Σ.Α.Ν. και ΔΡΟΜΕΑΣ, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού /Διεύθυνση Ανάπτυξης, Τμήμα Ειδικού Αθλητισμού. Συμμετέχουν μεταμοσχευμένοι και αιμοκαθαιρόμενοι αθλητές, στα αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, Bowling.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - 12οι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑμΕΑ 2000

12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητών ΑμΕΑ

Επιμέλεια: Νίκος ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στις αρχές Ιουνίου του 2000, το 12o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητών Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, (ΑμΕΑ).

Η τελετή έναρξης έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε ένα φτωχό από κάθε άποψη τελετουργικό. Χαρακτηριστικό είναι το ότι δεν παρέστη κανένας εκπρόσωπος από την αθλητική ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού.

Αρχισαν να διαφαίνονται οι προθέσεις και η διάθεση των παραγόντων και των ιθυνόντων τις τύχες του Ειδικού Αθλητισμού, για την συμμετοχή των Νεφροπαθών στον Αθλητισμό. Κατ' αρχάς δεν μας είχαν στην διακήρυξη και μετά από παρέμβασή μας δέχθηκαν να συμμετάσχουν μόνο μεταμοσχευμένοι, γιατί για τους αιμοκαθαιρόμενους είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούν για την αιμοκάθαρση.

Αλήθεια γιατί τόση υποκρισία; Τουλάχιστον στοιχειώδη αλληλεγγύη θα έπρεπε να δείξουν, διατηρώντας τα προσχήματα.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την υποστίριξη της προϊστάμενης του αρμοδίου τμήματος της Γ.Γ.Α. κας Ιωάννας ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗ, χάρη στην παρέμβαση της οποίας επετράπη η συμμετοχή των μεταμοσχευμένων, αλλά και των μεταμοσχευμένων παιδιών παρά τις αντιρρήσεις όλων των άλλων μελών της Ε.Π.Ε.

Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και το 2000 ο Σ. Α. Ν. ήταν εκεί στο 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητών με Ειδικές Ανάγκες και με τα μεταμοσχευμένα παιδιά.

Οι Αθλητές που πήραν μέρος ήταν:

1) ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Αργύρης
2) ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ Νίκος
3) ΜΟΚΚΑΣ Κώστας
4) ΜΑΤΣΚΙΔΗΣ Ισίδωρος
5) ΤΡΙΓΚΑΣ Βασίλειος
6) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ιωάννης
7) ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Χαράλαμπος
8) ΖΛΕΓΑΤΟΣ Γαβριήλ
9) ΚΑΡΜΟΚΟΛΙΑΣ Δημήτριος
10) ΤΑΚΤΙΚΟΣ Αντώνης
11) ΧΑΤΖΗΛΕΥΤΕΡΗΣ Αντώνης
12) ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Γιώργος

Τους αθλητές συνόδευσε η γυμνάστρια ΜΠΑΝΗ Ελένη

 

Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

       

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved
aqua-animation