ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αγώνων Μεταμοσχευμένων, (World Transplant Games Federation W.T.G.F.) Διεξάγεται κάθε 2 χρόνια και συμμετέχουν μόνο άτομα που έχουν υποστεί μεταμόσχευση συμπαγών ζωτικών οργάνων, στα αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, αντισφαίριση, Badmington, Bowling, Volley, ποδηλασία, κ.α.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - 12οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 1999

12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων
Βουδαπέστη 4-13 Σεπτεμβρίου 1999

Επιμέλεια: Νίκος ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Από τις 4-13 Σεπτεμβρίου 1999, διεξήχθη στην Βουδαπέστη το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πήραν μέρος περίπου 1000 μεταμοσχευμένοι αθλητές διαφόρων συμπαγών οργάνων όπως: νεφρού, ήπατος, καρδιάς, παγκρέατος, πνευμόνων από 46 χώρες. Ο Σ. Α. Ν. συμμετέσχε στο κορυφαίο αυτό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός με την Εθνική Αποστολή της χώρας μας με 9 μεταμοσχευμένους αθλητές, οι οποίοι πήραν μέρος σε αγωνίσματα στίβου, κολύμβησης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ).

Αγωνιστικά, οι αθλητές μας κατόρθωσαν και κατέλαβαν πολλές θέσεις στα τελικά. Στην κατηγορία Super-Veteran (55 και άνω).

Ο καθηγητής κοινωνιολογίας ΚΑΡΜΟΚΟΛΙΑΣ Δημήτρης,
4η θέση στην κολύμβηση 50 μ. ελεύθερο.

Στην ίδια κατηγορία ο Αργύρης ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ,
5η θέση στη σφαίρα.

Στην κατηγορία senior (35-44)
ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης ΤΡΙΓΚΑΣ, έδειξε την πραγματική του αγάπη για άθληση με συμμετοχή σε 4 αγωνίσματα.

100 μέτρα 8η θέση,
4Χ400 5η θέση,
1500 10η θέση,
5000 16η θέση.


Στην κατηγορία Super-Veteran (55 και άνω).

Ο καθηγητής κοινωνιολογίας ΚΑΡΜΟΚΟΛΙΑΣ Δημήτρης,
4η θέση στην κολύμβηση 50 μ. ελεύθερο.

Στην ίδια κατηγορία ο Αργύρης ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ,
5η θέση στη σφαίρα.

ο Ανθ/μος της Ελληνικής Αστυνομίας Νίκος ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ,
5η θέση στο άλμα εις ύψος.

ο καθηγητής ΤΕΙ ΛΕΓΑΤΟΣ Γαβριήλ,
στην κολύμβηση 7η θέση στα 50μ. ελεύθερο.Στην κατηγορία adults (18-34)

ο καθηγητής φυσικής αγωγής Ισίδωρος ΜΑΤΣΚΙΔΗΣ
5η θέση στο άλμα εις ύψος.

Συγκινητική ήταν και η συμμετοχή για πρώτη φορά του ΚΑΜΟΥΤΣΗ Κώστα καθηγητή ΤΕΙ και των ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ιωάννη και ΜΙΧΕΛΑΚΗ Χαράλαμπου.

Τους αθλητές μας συνόδευσαν ο προπονητής κολύμβησης Α1 κατηγορίας κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Γιάννης και η γυμνάστρια ΜΠΑΝΗ Ελένη. Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν η υπάλληλος της Γ.Γ.Α. κα Νατάσα ΛΟΥΚΑΚΗ.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι την αποστολή των αθλητών μας, συνόδευε για πρώτη φορά σ' αυτό το θεσμό και ένας αιμοκαθαιρόμενος αθλητής, ο ΔΡΟΣΟΣ Ρουσέτος. Είναι μία απόφαση την οποία πήρε το Δ.Σ. του συλλόγου μας, προκειμένου να δίνεται η ευκαιρία και στους αιμοκαθαιρόμενους να εξοικιωθούν με τους αθλητικούς χώρους και τις αθλητικές διοργανώσεις και να παροτρύνουν και άλλους να συμμετάχουν στην αθλητική δραστηριότητα.

Στον απόηχο αυτής της συνάντησης, ιστορικά θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην επισημάνουμε και τα εξής:

Οι αθλητές μας δεν περιορίστηκαν μόνο στο αγωνιστικό μέρος.

  •  

    Μετά από συνεργασία με τον Δήμαρχο Αθήνας κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ τυπώσαμε ένα εντυπωσιακό δίπτυχο φυλλάδιο, το οποίο διανείμαμε χέρι-χέρι σε όλους τους Ευρωπαίους αθλητές και εκπρόσωπους φορέων τους οποίους ενημερώσαμε για τους 1ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νεφροπαθών στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2000.

  • Οφείλουμε να επαινέσουμε το ενδιαφέρον της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη συμμετοχή των Ελλήνων μεταμοσχευμένων στο κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Πρέπει να αναγνωρίσουμε την καθοριστική συμβολή της προισταμένης του Τμήματος Ειδικού Αθλητισμού κας ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗ Ιωάννας, η οποία με ζήλο και κατανόηση φρόντισε για την συγκρότηση της Εθνικής αποστολής. Κυριάρχησε η αξιοκρατία, η αξιοπρέπεια, η δεοντολογία και η διαφάνεια. Αξίζει να αναφερθούμε και στην υπεύθυνη της αποστολής την κ. Νατάσα ΛΟΥΚΑΚΗ, η οποία βρισκόταν συνέχεια κοντά στους αθλητές και προσπάθησε, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν υπάρχουν στελέχη της Γ.Γ.Α. που αγαπάνε τα ΑμΕΑ και τις δραστηριότητές μας, η προοπτική είναι ελπιδοφόρα.

Για να γίνουν κάποια πράγματα σωστά στον άναρχο χώρο του Ειδικού Αθλητισμού, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας. Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε στο χώρο άθλησης των μεταμοσχευμένων να μπει κάποια τάξη. Σε καμία περίπτωση δεν παραγνωρίζουμε και την ευθύνη που έχουμε όλοι μας, αθλητές και παράγοντες, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του αθλητισμού μας.

Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

       

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved
aqua-animation