ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Διοργανώνονται από Οργανισμούς που σκοπός τους είναι με αυτή την κίνηση να αναδείξουν το αθλητικό ιδεώδες. Συμμετέχουν ανάλογα με τον θεσμό Αιμοκαθερόμενοι ή Μεταμοσχευμένοι αθλητές και διοργανώνονται χωρίς συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - 14ος "ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ"

14ος «ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ»
22 - 26 Μαρτίου 2002

Επιμέλεια: Νίκος ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Η Γαλλική Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών, TRANS - FORME, διοργάνωσε από 22-26 Μαρτίου 2000, τον 14ο δρόμο καρδιάς (http://www.lacourseducoeur.com). Πρόκειται για έναν θεσμό που καθιέρωσαν οι Γάλλοι νεφροπαθείς αθλητές, προκειμένου να μπορέσουν να ευαισθητοποιήσουν το κοινωνικό σύνολο στο μήνυμα και την ΙΔΕΑ της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ. Ο δρόμος καρδιάς, περιελάμβανε απόσταση 750 χιλιομέτρων, από το Παρίσι, στο χιονοδρομικό κέντρο La Plague. Σ'αυτόν τον ιδιότυπο super μαραθώνιο, συμμετείχαν, δρομείς και ποδηλάτες των αντίστοιχων αθλητικών Ομοσπονδιών. Ένα μικρό μέρος της διαδρομής κάλυψαν και μεταμοσχευμένοι δρομείς, από Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα.
Η εκκίνηση δόθηκε από τον πύργο του Αϊφελ, το βράδυ της 22ας Μαρτίου 2000, μετά από μία μικρή γιορταστική τελετή. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η εμπειρία, όταν κατά την διάρκεια της διαδρομής, οι διοργανωτές είχαν ενημερώσει δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, των οποίων οι μαθητές και οι μαθήτριες υποδέχονταν τους δρομείς και τους μεταμοσχευμένους. Επίσης σε πολλούς δήμους είχαν προγραμματισθεί σε κεντρικές πλατείες εκδηλώσεις για προβολή και ενημέρωση των πολιτών στην ΙΔΕΑ της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ. Από Ελληνικής πλευράς πήραν μέρος οι αθλητές του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών, (Σ.Α.Ν.) ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ Κώστας, ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ Νίκος, ΛΕΓΑΤΟΣ Γαβριήλ, ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Χαράλαμπος, ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Ανάργυρος, ΜΑΤΣΚΙΔΗΣ Ισίδωρος, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ιωάννης και η γυμνάστρια κ. ΜΠΑΝΗ Ελένη.
Την αποστολή συνόδευσε η υπάλληλος της Γ.Γ.Α. κα Νατάσα ΛΟΥΚΑΚΗ. Τα έξοδα της συμμετοχής κάλυψε η Γ.Γ.Α.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ήταν η πρώτη φορά που Ελληνική αντιπροσωπεία πήρε μέρος σε μία τέτοια διοργάνωση. Οι μεταμοσχευμένοι αθλητές που πήραμε μέρος, εντυπωσιασθήκαμε ιδιαίτερα από την υποδομή που υπάρχει για ανάπτυξη του αθλητισμού των αιμοκαθαιρόμενων και των μεταμοσχευμένων, αλλά και από τις πρωτοβουλίες των Γάλλων νεφροπαθών για προβολή και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο μήνυμα και την Ιδέα της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ. Δεν είναι τυχαίο ότι από τους 7 μεταμοσχευμένους, της Ελλήνικής αποστολής που πήραν μέρος σ'αυτή την εντυπωσιακή εκδήλωση, οι 5 είναι μεταμοσχευμένοι σε μεταμοσχευτικά κέντρα της Γαλλίας.

Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

        

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved
aqua-animation