ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διοργανώνovται κάθε χρόνο από τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία του χώρου Σ.Α.Ν. και ΔΡΟΜΕΑΣ, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού /Διεύθυνση Ανάπτυξης, Τμήμα Ειδικού Αθλητισμού. Συμμετέχουν μεταμοσχευμένοι και αιμοκαθαιρόμενοι αθλητές, στα αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, Bowling.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - 15οι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑμΕΑ 2003

15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Αιμοκαθαιρόμενων και Μεταμοσχευμένων

Αθήνα 15 - 18 Μαΐου 2003

Επιμέλεια: Νίκος Κ. ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ


ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΡΑΣ
ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΦΡΙΚΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ


Με την ευθύνη και την συνεργασία των αθλητικών σωματείων:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ «ΔΡΟΜΕΑΣ»
& ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
Σ. Α. Ν.
διοργανώθηκε στην ΑΘΗΝΑ, από 15-18 Μαΐου 2003 το 15ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΩΝ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ.
Πήραν μέρος 70 αθλητές, οι οποίοι αγωνίσθηκαν σε αθλήματα στίβου, κολύμβησης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης και BOWLING.

Αγωνιστικά, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για την υψηλού επιπέδου παρουσία των αθλητών μας, ιδιαίτερα των μεταμοσχευμένων, στα αγωνίσματα του στίβου, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και του BOWLING, όπου σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν και το όριο του 80% του Παγκοσμίου Ρεκόρ, το οποίο είχε τεθεί, από τους διοργανωτές, για την κατάκτηση της 1ης νίκης. Αξίζει να επαινέσουμε τους αθλητές της περιφέρειας, για την αγωνιστική τους παρουσία, ΜΑΤΣΚΙΔΗ Ισίδωρο, από το Αιγίνιο Πιερίας, ΤΡΙΓΚΑ Βασίλειο από την Πάτρα, ΣΠΑΝΟΥ Θεοδώρα από την Βέροια, (μεταμοσχευμένοι) και τους, ΚΑΛΛΙΔΗ Δημήτριο από την Θεσσαλονίκη και Γιάννη ΣΕΧΡΕΜΕΛΗ από την Λιβαδειά, (αιμοκαθαιρόμενοι).
Οφείλουμε όμως να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στα σύμβολα του χώρου μας, που με την δύναμη της θέλησής τους, το πάθος για ζωή και την αγάπη τους για τον αθλητισμό, μας τιμούν και μας ενθαρρύνουν όλους.

Ο 20χρονος μεταμοσχευμένος αθλητής ΑΓΑΝΙΩΤΑΚΗΣ Ελευθέριος, του Νομαρχιακού Αθλητικού σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «ΤΑΛΩΣ», του Νομού Ηρακλείου ΚΡΗΤΗΣ, κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια στην κατηγορία του (adult), στα 100μ, 200μ, και 400μ, με εντυπωσιακή εμφάνιση. H συμμετοχή και οι διακρίσεις του, αποκτούν μεγαλύτερη αξία, εάν ληφθεί υπ' ‘όψη ότι, από 2 μέχρι 13 ετών, διατηρήθηκε στη ζωή με την μέθοδο της αιμοκάθαρσης και τα τελευταία 7 χρόνια ζεί με ξένο μόσχευμα.

Ο αιμοκαθαιρόμενος αθλητής του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών, (Σ. Α. Ν.), ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΣ Γεράσιμος, σε ηλικία 55 ετών, διατηρείται στη ζωή τα τελευταία 2 χρόνια με την μέθοδο της περιτοναϊκής κάθαρσης. Κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια, στην κατηγορία του (veteran), στα 1500μ. και τα 5.000μ. κάνοντας μια υψηλού επιπέδου εμφάνιση και αναδεικνύοντας την ποιότητα ζωής που απολαμβάνει με την αιμοκάθαρση.

-Συγκινητική ήταν και η συμμετοχή των αιμοκαθαιρόμενων αθλητών, ΜΑΝΤΕΛΟΥ Κώστα του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων «ΔΡΟΜΕΑΣ» και ΛΟΥΚΑΚΗ Μιχάλη του Σ. Α. Ν. οι οποίοι ζώντας για περισσότερα από 25 χρόνια με την μέθοδο της αιμοκάθαρσης, ήταν παρόντες στην διοργάνωση. Κατέκτησαν πρώτα απ'όλα την ίδια τη ΖΩΗ και προσέδωσαν στο ιδεώδες του αθλητισμού την αληθινή του διάσταση και την πραγματική του αξία.
Ενώ από μέρους μας καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, για την συμμετοχή σε ένα τόσο σημαντικό αγαθό όπως είναι ο αθλητισμός και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την θωράκιση και ανάπτυξή του, δυστυχώς όμως το αρμόδιο τμήμα της Γ.Γ.Α., του ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, θεώρησε ότι ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μας τιμωρήσει για την εργατικότητά μας και αντί η διοργάνωση να αποτελέσει δυνατότητα χαράς, με την παρανομία, την αυθαιρεσία και την κατάχρηση εξουσίας, την κατήντησε δεινό εφιάλτη μας.
-Επειδή λέμε πάντα τα πράγματα με το όνομά τους, δυστυχώς η προϊσταμένη του αρμοδίου Τμήματος κα Γιάννα ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, δεν έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό μας, παραχώρησε εν λευκώ, την διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων στην διοικητική υπάλληλο κα Αναστασία ΛΟΥΚΑΚΗ, η οποία κάνοντας κατάχρηση των αρμοδιοτήτων της, μας έβαλε σε περιπέτειες, μετατρέποντας μια μοναδική ευκαιρία χαράς σε δεινό εφιάλτη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ. Χωρίς να είναι ειδικός και να έχει γνώση του αντικειμένου, υποκατέστησε τον ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ των ΑΓΩΝΩΝ και κατήργησε τις τεχνικές επιτροπές των αγωνισμάτων, με συνέπεια να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα και να ταλαιπωρηθούν οι αθλητές. π.χ. να βγουν λάθος αποτελέσματα, στην σφαίρα και την ελαστική σφαίρα, των μεταμοσχευμένων γυναικών. Να ταλαιπωρηθεί ο αιμοκαθαιρόμενος αθλητής μας ΚΑΛΛΙΔΗΣ Δημήτριος, ο οποίος την στιγμή που ήταν έτοιμος να πάρει μέρος στο άλμα εις ύψος, εξαντλώντας την αυθαιρεσία και τον ζήλο της, τον υποχρέωσε να πάει στο ξενοδοχείο να φέρει την ιατρική γνωμάτευση για να μπορέσει να πάρει μέρος. Χαρακτηριστικό της ανίδεης συμπεριφοράς και αυθαιρεσίας της είναι ότι, οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των σωματείων την διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την συμμετοχή του αθλητή και οι οποίοι πρότειναν, να του επιτραπεί να πάρει μέρος στο αγώνισμα και εάν δεν προσκόμιζε την γνωμάτευση το απόγευμα στην κολύμβηση, όπου θα έπαιρνε μέρος, τότε να ακυρωνόταν η επίδοσή του στο ύψος.
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ, έβγαλε αποτελέσματα στίβου και BOWLING.
Το αποκορύφωμα, πάντα επικαλούμενη την πολιτική ηγεσία, χωρίς να ενημερώσει κανένα σωματείο, παρουσίασε τελευταία στιγμή κατά την διάρκεια των αγώνων, ως όρια πρόκρισης για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων, το 85% του Παγκοσμίου Ρεκόρ, επειδή, όπως ισχυρίζεται, το αποφάσισε ο υπουργός. ΕΛΕΟΣ!!!!
-
τον υπερβάλλοντα ζήλο να εξαντλήσει την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και 3 μέρες πριν την έναρξη των αγώνων και την άφιξη των αθλητών της επαρχίας, μας ζητoύσαν κλειστές προσφορές από ξενοδοχεία, ισχυριζόμενοι ότι θέλει ο ίδιος υπουργός να αποφασίσει που θα διαμένουν 17 νεφροπαθείς αθλητές της επαρχίας, αφού τα αθλητικά σωματεία σπαταλούν το δημόσιο χρήμα, είναι υποχρεωμένο το τμήμα να το προστατεύσει. ΝΤΡΟΠΗ!!
-Ενώ έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, κανένας δεν γνωρίζει τον προϋπολογισμό και εάν έχει εγκριθεί, αφού μας διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για υπηρεσιακό απόρρητο.
-Περιφρόνησε τελείως τους εκπροσώπους των σωματείων που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης και επιδεικτικά συνεργάσθηκαν παρασκηνιακά για την αποτυχία της, για να εκθέσουν τα σωματεία
-Για άλλη μία φορά το Τμήμα Ειδικού Αθλητισμού, στάθηκε κατώτερο των περιστάσεων. Υποτίμησε την νοημοσύνη μας, μας συμπεριφέρθηκε με αδικαιολόγητη δυσπιστία και καχυποψία και μας έφερε σε τέτοια κατάσταση ώστε να κινδυνεύει η υγεία μας. Ελπίζουμε κάποιος από τους υπεύθύνους της Γ.Γ.Α. να αναζητήσει και να καταλογίσει ευθύνες.
Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία να μας προστατεύσει και να μην επιτρέπει να υπονομεύεται η πολιτική της, να γινόμαστε αντικείμενα κατάχρησης εξουσίας των υπαλλήλων της και να ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ, για συμμετοχή των αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων στο βασικό κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού.

       

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved

aqua-animation