ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διοργανώνονται από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία ΣΠΟΡ Αιμοκαθαιρόμενων και Μεταμοσχευμένων. (EUROPEAN TRANSPLANT & DIALYSIS SPORT FEDERATION, E.T.D.S.F.) Διεξάγονται κάθε 2 χρόνια και συμμετέχουν αιμοκαθαιρόμενοι και μεταμοσχευμένοι, στα αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, αντισφαίριση, Badmington, Bowling και Volley.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - 3οι ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004


3οι ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

27/8 - 5/9-2004, Λιουμπλιάνα ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ


Επιμέλεια: ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ Νίκος


Με την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΣΠΟΡ Αιμοκαθαιρόμενων και Μεταμοσχευμένων, European Transplant and Dialysis SORT Federation, (E.T.D.S.F.) και της τοπικής Ένωσης Νεφροπαθών ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ, πραγματοποιήθηκαν στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, από 29 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2004, οι 3οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρόμενων και Μεταμοσχευμένων. Οργανωτικά και αγωνιστικά η διοργάνωση άφησε άριστες εντυπώσεις, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και πρόσθεσε στην εμπειρία μας ευχάριστες αναμνήσεις που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.


Οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε αθλήματα στίβου, κολύμβησης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Bowling, ποδηλασίας και Βόλεϊ. Αιμοκαθαιρόμενοι και μεταμοσχευμένοι αγωνίσθηκαν σε ξεχωριστές ηλικιακές κατηγορίες, άνδρες και γυναίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πήραν μέρος 300 αθλητές, (250 μεταμοσχευμένοι και 50 αιμοκαθαιρόμενοι), από 19 χώρες.
Η Ελληνική αποστολή συγκροτήθηκε μετά από προκριματική διαδικασία από την συμμετοχή των αθλητών, στους 16ους Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαιρόμενων και Μεταμοσχευμένων.
Προκρίθηκαν συνολικά 25 άτομα, (19 μεταμοσχευμένοι και 6 αιμοκαθαιρόμενοι). Μεταμοσχευμένοι:, ΑΓΙΑΝΙΩΤΑΚΗΣ Ελευθέριος, ΔΡΟΣΟΣ Ρουσέτος, ΕΛΑΤΙΦ Μιχάλης, ΚΑΜΑΡΑΤΟΣ Νίκος, ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ Νίκος, ΛΕΓΑΤΟΣ Γαβριήλ, ΜΑΝΙΚΑΣ Ιωάννης, ΜΑΝΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ, ΜΑΝΤΕΛΟΣ Παναγιώτης, ΜΑΤΣΚΙΔΗΣ Ισίδωρος, ΜΟΚΚΑΣ Κώστας, ΜΠΟΤΣΑ Αθανασία ΞΕΝΟΣ Χρήστος, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ιωάννης, ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ Ιωάννης, ΣΕΡΒΕΤΗΣ Θεόδωρος, ΣΠΑΝΟΥ Θεοδώρα, ΤΡΙΓΚΑΣ Βασίλειος, ΤΣΙΜΠΙΝΗΣ Γεώργιος. Αιμοκαθαιρόμενοι: ΑΝΑΧΟΥΡΛΗΣ Αθανάσιος, ΚΑΛΛΙΔΗΣ Δημήτριος, ΛΟΥΚΑΚΗΣ Μιχάλης, ΜΑΝΤΕΛΟΣ Κώστας, ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΣ Κώστας, ΜΠΟΓΙΑΚΗΣ Παναγιώτης.
Στην τελική βαθμολογία, ανάλογα με την κατάκτηση των μεταλλίων, η χώρα μας κατετάγη 2η μετά την Ουγγαρία, κατακτώντας συνολικά 16 χρυσά, 22 ασημένια και 15 χάλκινα μετάλλια.
Την αποστολή συμπλήρωσαν οι προπονητές, ΣΤΕΦΑΝΗΣ Φώτης, ΒΑΡΒΕΡΑΚΗΣ Γιώργος και ο νεφρολόγος ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Δημήτριος. Αρχηγός της αποστολής ορίσθηκε εκ μέρους της Γ.Γ.Α. η διευθύντρια της διεύθυνσης ανάπτυξης κ. ΚΟΥΤΣΑΡΗ Δέσποινα. Οφείλουμε να τονίσουμε την καθοριστική συμβολή της κας ΚΟΥΤΣΑΡΗ στην καλή συνεργασία και την εξομάλυνση των σχέσεων με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της κας ΚΟΥΤΣΑΡΗ η αποστολή έγινε δεκτή από την αθλητική ηγεσία, δόθηκε συνέντευξη τύπου και έτυχε ιδιαίτερης προβολής από τα Μ.Μ.Ε. Ο πρόεδρος του Σ Α Ν κος ΔΡΟΣΟΣ έδωσε στον κο ΟΡΦΑΝΟ ένα αναμνηστικό μπλουζάκι από την διοργάνωση στο οποίο ήταν γραμμένο το μήνυμα των αγώνων "The life is beautiful." Ο υφυπουργός ανταπέδωσε την ευγενική χειρονομία μας με ένα πολύ θερμό χαιρετισμό όπου δημόσια εξήρε την αξία της προσπάθειάς μας και χάρισε σε όλους τους αθλητές ένα καπέλο της Γ. Γ. Α.

Ο υφυπουργός αθλητισμού κος ΟΡΦΑΝΟΣ και ο Γ. Γ. Α. κος ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ, δέχθηκαν την αποστολή μετά τους Αγώνες και συνεχάρησαν τους αθλητές για τις επιτυχίες τους. Η στάση και η συμπεριφορά της αθλητικής ηγεσίας, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και προδιαγράφει ελπιδοφόρα το μέλλον και την προοπτική του αθλητισμού μας.

Στο περιθώριο των Αγώνων οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει ειδικές επιστημονικές ενημερωτικές διαλέξεις, όπου μπορούσε όποιος ήθελε να ενημερωθεί για την κατάσταση της αιμοκάθαρσης στην ΣΛΟΒΕΝΙΑ όπως και για τον μεταμοσχευτικό προγραμματισμό τους Συγκινητική επίσης ήταν και η τελετή έναρξης των Αγώνων στην κεντρική πλατεία της Λιουμπλιάνα, όπου έγινε η παρέλαση των αποστολών και έγιναν οι χαιρετισμοί των επισήμων, της δημάρχου της Λιουμπλιάνα, κας Danica SIMSIC. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια πλατεία οι Σλοβένοι υποδέχθηκαν τους Ολυμπιονίκες τους. Ξεχωριστά όμως ήταν τα όσα ανέφεραν στους χαιρετισμούς τουςη πρόεδρος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας κα Judit BERENTE. H κυία BERENTE είναι μεταμοσχευμένη νεφροπαθής και αθλήτρια κολύμβησης. Όπως και τα όσα ανέφερα ο πρόεδρος της τοπικής Οργανωτικής επιτροπής της Σοβενίας μεταμοσχευμένος κος BRANE.

Χαιρετισμός στους 3ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες
Αιμοκαθαιρόμενων και Μεταμοσχευμένων


Judit BERENTE
Πρόεδρος E.T.D.S.F.

Αγαπητοί Μεταμοσχευμένοι και Αιμοκαθαιρόμενοι αθλητές,
Μια θερμή υποδοχή σε όλους τους συμμετέχοντες στους 3ους Ευρωπαικούς Αγώνες. Με μεγάλη ευχαρίστηση η Σλοβενία πήρε την υπευθυνότητα να φιλοξενήσει τους τρίτους αγώνες στην Λιουμπλιάνα. Ένας νέος Ευρωπαϊκός θεσμός σε μια Ευρωπαϊκή χώρα. Παρά τις αρχικές δυσκολίες για την καθιέρωση των αγώνων, μπορέσαμε να οργανωθούμε τρεις φορές και να απολαύσουμε αυτό το γεγονός.
Ευχαριστούμε όλοι την Λιουμπλιάνα, τον Brane Tome, αρχηγό των Αγώνων και των φιλοδοξιών του, την εθελοντική οργανωτική ομάδα, που έχουν δουλέψει σκληρά για πολλές ώρες. Εξαιρετικές τοποθεσίες για αθλητισμό σε μια αξιαγάπητη πόλη, σε μια όμορφη χώρα με πολύ ευγενικούς ανθρώπους.

Εκ μέρους της E.T.D.S.F. σας ευχαριστούμε.
Διανύοντας αυτήν την εβδομάδα είμαι σίγουρη, ότι όλοι θα νοιώσετε το σύνθημα των Αγώνων «η ζωή είναι ωραία». Ναι, η ζωή είναι πραγματικά πολύ ωραία, ειδικά για αυτούς που έχουν ζήσει την άσχημη πλευρά της, γι' αυτούς που επιζητούν την φωτεινή πλευρά της και γι' αυτούς τους τυχερούς που ξαναβγήκαν στο φως.
Παράλληλα με τους Αγώνες θα υπάρξουν και ιατρικά μαθήματα. Είμαι σίγουρη ότι αυτοί οι αγώνες θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον τομέα της μεταμόσχευσης στην Σλοβενία.
Εμείς όλοι, μεταμοσχευμένοι και αιμοκαθαιρόμενοι αθλητές, ας δείξουμε στην Ευρώπη ότι είμαστε γνήσιοι πρωταθλητές, να δώσουμε παράδειγμα προς μίμηση μέσα από το κουράγιο μας και θέληση για ζωή σε όλους τους ανθρώπους. Θα περάσουμε όλοι μια πολύ όμορφη εβδομάδα εδώ στην Λιουμπλιάνα πανηγυρίζοντας τη ελπίδα για νέα ζωή με διάφορα συναρπαστικά αθλήματα, με νέα αρχεία και νέες φιλίες. Εύχομαι σε όλους καλή υγεία για να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας κατά την διάρκεια των αγώνων. Καλωσορίζω όλους τους αθλητές και τις χώρες που παίρνουν μέρος σε αυτούς τους αγώνες για πρώτη φορά. Είμαι σίγουρη ότι αυτό το γεγονός θα μείνει αξέχαστο γι' αυτούς, και επίσης μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης τους.
Καλώς ορίσατε όλοι στην Λιουμπλιάνα, να έχετε καλούς αγώνες.


Tome BRANE
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής


Αγαπητοί άγγελοι.... !
Ναι - έτσι αυτοαποκαλούμαστε εδώ στην Σλοβενία εμείς οι μεταμοσχευμένοι και αιμοκαθαιρόμενοι.
Είναι τιμή μου να απευθυνθώ σε όλους εσάς με αυτόν τον χαιρετισμό: «Καλώς ορίσατε στην Σλοβενία, άγγελοι !» 'Aγγελοι γιατί έχουμε μέχρι τώρα αποφύγει την αιωνιότητα. Ιατρική και επιστήμη, ως επίσης και εξαίσιοι ειδικοί που έχουν κάνει δυνατό να ζήσουμε την δεύτερη ζωή μας - πολλοί από μας, ακόμα ευχαριστούμε τις αλτρουιστικές αποφάσεις των άγνωστων δοτών.
Έτσι, θα συναντηθούμε όλοι προς το τέλος του Αυγούστου στην Λιουμπλιάνα. Πολλοί διαγωνιζόμενοι από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες θα γνωρίσουν νέους ανθρώπους, όπου θα καταλήξουν σε νέες φιλίες και όλοι μαζί θα νιώσουμε ότι : Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ.

Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε να διανύσουμε μια εβδομάδα όμορφη και ενδιαφέρουσα. Εμείς οι οργανωτές αυτών των Αγώνων, είμαστε εθελοντές και χωρίς οργανωτική εμπειρία. Κατά την διάρκεια των Αγώνων μπορεί να συμβεί κάποιο οργανωτικό ή άλλο λάθος, αλλά βασιζόμαστε στην υπομονή και κατανόηση σας.

Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ώστε να γυρίσετε όλοι στα σπίτια σας χαρούμενοι και γεμάτοι καλές αναμνήσεις από την όμορφη χώρα μας, συγκεκριμένα οι άνθρωποι που ζουν μια ζωή με φαρμακευτικές αγωγές. Μάλλον, αυτός είναι ο λόγος για το οποίο έχουμε ποίο ολοκληρωμένη, ποίο όμορφη και ποίο πλούσια ζωή. Επίσης, γνωρίζουμε το γεγονός ότι τα ποίο πολύτιμα πράγματα στον κόσμο είναι αυτά που δεν αγοράζονται.
Πάνω απ΄ολα, είναι σημαντικό που ζούμε, που έχουμε κερδίσει εμπειρίες και προχωράμε: Η ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ !

Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

        

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved
aqua-animation