ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Διοργανώνονται από Οργανισμούς που σκοπός τους είναι με αυτή την κίνηση να αναδείξουν το αθλητικό ιδεώδες. Συμμετέχουν ανάλογα με τον θεσμό Αιμοκαθερόμενοι ή Μεταμοσχευμένοι αθλητές και διοργανώνονται χωρίς συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - 22ος Κλασσικός μαραθώνιος δρόμος 2004

22ος ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2004
Μια ξεχωριστή συμμετοχή που ξεπερνά κάθε προσδοκίαΤην Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2004, πραγματοποιήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ ο 22ος Μαραθώνιος Δρόμος. Ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών, (Σ. Α. Ν.), πήρε μέρος σ'αυτή την διοργάνωση για δεύτερη φορά, με τον αιμοκαθαιρόμενο αθλητή Κώστα ΜΠΕΒΕΡΑΤΟ. Πρόκειται για μια συμμετοχή που λόγω της ιδιαιτερότητας του συμμετέχοντος αθλητή, αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον.
Ο Κώστας ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΣ παλιός αθλητής μακρινών αποστάσεων, τα τελευταία 3 χρόνια ζεί με την μέθοδο της Συνεχούς Φορητής Περιτοναϊκής Κάθαρσης. Μια διαδικασία αναπόφευκτη και επίπονη, αφού είναι υποχρεωμένος κάθε 6 ώρες να κάνει τις αναγκαίες πλύσεις στο περιτόναιο προκειμένου να αποβάλλει τις άχρηστες και επιβλαβείς ουσίες από τον οργανισμό του. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει τις δραστηριότητές του και τον προηγούμενο τρόπο ζωής .

Η συμμετοχή του σε τόσο υψηλού επιπέδου σωματική καταπόνηση αποτελεί την καλύτερη καταξίωση των μεθόδων υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας και δίνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους νεφροπαθείς και τα 'Aτομα με Αναπηρία, να ξεπεράσουν τους ενδοιασμούς και τις δυσκολίες και να συμμετέχουν ισότιμα στη ζωή και στις χαρές της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΣ πήρε μέρος σε δύο συνεχόμενους Μαραθωνίους Δρόμους, το 2003 και το 2004. με χρόνο 5.23.25΄΄.

Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

       

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved

aqua-animation