ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διοργανώνονται από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία ΣΠΟΡ Αιμοκαθαιρόμενων και Μεταμοσχευμένων. (EUROPEAN TRANSPLANT & DIALYSIS SPORT FEDERATION, E.T.D.S.F.) Διεξάγονται κάθε 2 χρόνια και συμμετέχουν αιμοκαθαιρόμενοι και μεταμοσχευμένοι, στα αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, αντισφαίριση, Badmington, Bowling και Volley.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - Πανευρωπαϊκοί αγώνες  


ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Διοργανώνονται από την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία ΣΠΟΡ Αιμοκαθαιρόμενων και Μεταμοσχευμένων. (EUROPEAN TRANSPLANT & DIALYSIS SPORT FEDERATION, E.T.D.S.F.) Διεξάγονται κάθε 2 χρόνια και συμμετέχουν αιμοκαθαιρόμενοι και μεταμοσχευμένοι, στα αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, αντισφαίριση, Badmington, Bowling, Darts, Golf και Volley.

Ενημερωτικό ίδρυσης

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ SPORT
ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ
ETDSF

Αγαπητοί φίλοι,

Ένα χρόνο μετά τους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες για μεταμοσχευμένους και αιμοκαθαιρόμενους στην Αθήνα το 2000, η κάτωθι περιγραφόμενη πρωτοβουλία να ιδρυθεί μία ευρωπαϊκή ομοσπονδία έγινε πραγματικότητα στην Βουδαπέστη.

Μετά από μακρές συζητήσεις μπορέσαμε να οργανώσουμε το καταστατικό για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία SPORT για Αιμοκαθαιρόμενους & Μεταμοσχευμένους (E T D S F). Μέχρι τώρα ή ομοσπονδία έχει αναγνωριστεί από το Ουγγρικό Δικαστήριο. Μέχρι τώρα 15 Ευρωπαϊκές χώρες ( από τις οποίες 7 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης) έχουν γίνει μέλη μας. Επιπλέον κάποιες άλλες χώρες έχουν δείξει την πρόθεσή τους να γίνουν μέλη στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Ο σκοπός αυτής της ομοσπονδίας είναι να οργανώσει αθλητικά γεγονότα ή αγώνες για μεταμοσχευμένους αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να προωθήσουμε την Ιδέα της Δωρεά Οργάνων, να υποστηρίξουμε την υγεία και την αθλητική δραστηριότητα μεταξύ μεταμοσχευμένων αθλητών και θέλουμε να διατηρήσουμε τηn καλή σωματική κατάσταση. Να βοηθήσουμε τους αιμοκαθαιρόμενους στην προετοιμασία για μεταμόσχευση και να τους δώσουμε ελπίδα για μία καλύτερη, πιο υγιή ζωή.

Δεν ενδιαφερόμαστε να ανταγωνιστούμε τις άλλες υπάρχουσες οργανώσεις σ'αυτόν τον τομέα.

Η E.T.D.S.F. είναι ομοσπονδία σύμφωνα με τον Ουγγρικό νόμο. Η έδρα είναι στην Βουδαπέστη αλλά υπάρχει επίσης γραφείο στο Λουξεμβούργο. Σε ένα ή δύο χρόνια αυτό το γραφείο θα μεταφερθεί στις Βρυξέλλες. Αυτό το περιφερειακό γραφείο επιτρέπει μία στενότερη και πιο ευέλικτη επαφή με τα όργανα της Ε.Ε. και τις άλλες αθλητικές οργανώσεις.

Το Προεδρείο απαρτίζεται από τον πρόεδρο , ένα γραμματέα και ένα ταμία. Ένας επιβλέπων αξιωματούχος παρακολουθεί αυτό το προεδρείο. Δεν μπορεί να είναι από χώρες πού ήδη αντιπροσωπεύονται στο προεδρείο η από την χώρα πού φιλοξενεί τους αγώνες. Αυτή ή διαδικασία προβλέπεται από την Ουγγρική νομοθεσία. Ο επαγγελματισμός μέσα στην E.D.T.S.F. είναι εγγυημένος από τέσσερις δικηγόρους πού μας έχουν βοηθήσει.

Η ETDSF είναι ανοιχτή σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, από τις οποίες μόνο ένας αντιπρόσωπος των εθνικών τους οργανώσεων μπορεί να γίνει μέλος.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους πολύ σύντομα.

Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

       

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved

aqua-animation