ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Διοργανώνovται κάθε χρόνο από τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία του χώρου Σ.Α.Ν. και ΔΡΟΜΕΑΣ, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού /Διεύθυνση Ανάπτυξης, Τμήμα Ειδικού Αθλητισμού. Συμμετέχουν μεταμοσχευμένοι και αιμοκαθαιρόμενοι αθλητές, στα αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, Bowling.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - Πανελλήνιοι αγώνες  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΑΙΜΟΚΑΘΑΙΡΟΜΕΝΩΝ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ

 

Οι αθλητές Νεφροπαθείς Αιμοκαθαιρόμενοι & Μεταμοσχευμένοι συμμετέχουμε από το 1990 στο θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ), το οποίο το 1999 μετονομάσθηκε σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητών με Αναπηρία,(ΑμεΑ).

Από το 1992 μέχρι το 1996 συμμετείχαμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ως μέλη του αθλητικού τμήματος του Πανελλήνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών, (Π.Σ.Ν.). Από το 1998 με την ίδρυση του Σ.Α.Ν. και την αναγνώρισή του από την Γ.Γ.Α. ως αθλητικό σωματείο, συμμετείχαμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), ως αθλητές του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών, (Σ.Α.Ν.)

Το 2002 το αθλητικό κατεστημένο, με την ανοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.), αρνήθηκε να μας συμπεριλάβει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητών με Αναπηρία, όπως γινόταν για δέκα χρόνια. Μετά από αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά,(είμαστε η μόνη αναπηρία που δεν συμμετέχουμε στο θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος). τα 2 αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών (Σ.Α.Ν.) και ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων ΔΡΟΜΕΑΣ αναγκασθήκαμε να διοργανώσουμε για πρώτη φορά, με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,(Γ.Γ.Α.), αυτόνομο πρωτάθλημα, το 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιμοκαθαιρόμενων & Μεταμοσχευμένων. Το 2002 αποτέλεσε έναν καθοριστικό σταθμό για το μέλλον και την προοπτική του αθλητισμού μας.

Ο Σ.Α.Ν. μέχρι σήμερα έχει πάρει μέρος στους 10ους, 11ους, 12ους, 13ους, 14ους, 15ους, 16ους, 17ους, 18ους, 19ους και 20ους Πανελλήνιους Αγώνες.

 

Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

       

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved

aqua-animation