ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Διοργανώνονται από Οργανισμούς που σκοπός τους είναι με αυτή την κίνηση να αναδείξουν το αθλητικό ιδεώδες. Συμμετέχουν ανάλογα με τον θεσμό Αιμοκαθερόμενοι ή Μεταμοσχευμένοι αθλητές και διοργανώνονται χωρίς συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - Ολυμπιακή Λαμπαδοδρομία 2000 Sydney

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ Σ. Α. Ν.
ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΑΔΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝEΣ ΤΟΥ 2000 ΣΤΟ Sidney


Η προσπάθεια του Σ.Α.Ν. είναι βασισμένη στα Ολυμπιακά ιδεώδη και τις αξίες του Ολυμπισμού. Για τον συμβολισμό της προσπάθειας μας, χρησιμοποιήσαμε και την Ολυμπιακή φλόγα, αφού υπάρχει μια στενή σχέση και άμεσος σύνδεσμος με τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει αυτό το σύμβολο. Εμπεριστατωμένη προσέγγιση μπορείτε να αναζητήσετε στο σχετικό άρθρο Ολυμπιακή φλόγα και Μεταμόσχευση, μια παγκόσμια θεώρηση και προσέγγιση ανάμεσα στο σύμβολο του Ολυμπισμού και της προσφοράς της Μεταμόσχευσης.

Έχοντας αυτόν τον προβληματισμό και αυτή την θεώρηση, θα ήταν αδιανόητο να είμαστε αδιάφοροι για την συμμετοχή μας στην λαμπαδηδρομία που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια για την μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Εμπνευστής και πρωτεργάτης σ' αυτή τη συμμετοχή ήταν ο μεταμοσχευμένος αθλητής του Σ. Α. Ν. ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ Νίκος, ο οποίος πήρε για πρώτη φορά μέρος, ως παραστάτης, στις εκδηλώσεις για την μεταφορά της, το 1996 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.


Ο Σ Α. Ν. από την ίδρυση του το 1998 έχει καθιερώσει την συμμετοχή των αθλητών του στις εκδηλώσεις αυτές. Ο μεταμοσχευμένος αθλητής μας ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ Νίκος είχε πάρει μέρος για πρώτη φορά σε Λαμπαδηδρομία, ως παραστάτης το 1996, στην μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ΑΤΛΑΝΤΑ.

Οι αθλητές του Σ. Α. Ν. που πήραν μέρος στην μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας του 2000 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνευ ήταν:

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ

ΔΡΟΣΟΣ Ρουσέτος
ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ Νίκος
ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ Αργύρης
ΚΑΡΜΟΚΟΛΙΑΣ Δημήτρης

ΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Βαγγέλης
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Γιάννης
ΜΟΚΚΑΣ Κώστας
ΛΟΥΚΑΚΗΣ Δημήτρης
ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ Κώστας
ΜΠΑΝΗ Ελένη

2004
Συνεχίζοντας την παράδοση και το 2004, οι αθλητές του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών, πήραν μέρος στην Λαμπαδηδρομία για την μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή αυτή των αθλητών του Σ. Α. Ν. έτυχε ιδιαίτερης προβολής από τα Μ. Μ. Ε. και είχε εντυπωσιακή απήχηση με θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες, σχετικά με την σημασία της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ και την μεταμόσχευση.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που πήραν μέρος ήταν:
Στην Αττική: οι μεταμοσχευμένοι ΛΕΓΑΤΟΣ Γαβριήλ, ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ Κατερίνα και ο αιμοκαθαιρόμενος ΛΟΥΚΑΚΗΣ Μιχάλης.
Στην Θεσσαλονίκη ο αιμοκαθαιρόμενος ΚΑΛΛΙΔΗΣ Δημήτριος.
Στην Βέροια η μεταμοσχευμένη ΣΠΑΝΟΥ Θεοδώρα.
Στο Αιγίνιο ΠΙΕΡΙΑΣ ο μεταμοσχευμένος ΜΑΤΣΚΙΔΗΣ Ισίδωρος.
Στη Νάουσα ο μεταμοσχευμένος ΛΙΟΛΙΟΣ Αθανάσιος.

Μια ξεχωριστή συμμετοχή των αθλητών του Σ Α Ν
στο εθελοντικό πρόγραμμα των ΠαραΟλυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004...

Οι μεταμοσχευμένοι αθλητές του Σ. Α. Ν.
ΔΡΟΣΟΣ Ρουσέτος και ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ Κατερίνα στήριξαν με την εθελοντική τους προσφορά
το πρόγραμμα της διεξαγωγής των ΠαραΟλυμπιακών Αγώνων 2004 στην ΑΘΗΝΑ.


Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

       

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved

aqua-animation