Μέσα από την πτυχή της Πολιτιστικής έκφρασης, στοχεύουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους νεφροπαθείς, να αναδείξουν τον προβληματισμό, την ευαισθησία, την ανησυχία και τον στοχασμό τους, με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν, ποίηση, λογοτεχνία, ζωγραφική.
Χαρακτηριστική είναι η ευαισθητοποίηση των σκιτσογράφων, ΣΤΑΘΗ, Γιάννη ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ, Πάνου ΜΑΡΑΓΚΟΥ, ΠΑΥΛΙΔΗ οι οποίοι ανιδιοτελώς με τα σκίτσα τους, προσέφεραν πολύ μεγάλο έργο, στην προβολή και την διάδοση της Δωρεάς Οργάνων.
Αξιόλογη επίσης είναι και η συμβολή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίοι μας συμπαραστέκονται στην προσπάθειά μας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - Ευχετήριες κάρτες  

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών από το 1998, το έτος της ίδρυσής του, καθιέρωσε την αποστολή ευχετηρίων καρτών για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Νέας Χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η συνήθεια, κατ΄αρχάς είχε σαν αποδέκτες μόνο τα μέλη του Σ. Α. Ν. Στη συνέχεια όμως απέκτησε ένα διαφορετικό νόημα μια εντυπωσιακή δυναμική και ιδιαίτερη σημασία, αφού φθάσαμε τα τρία τελευταία χρόνια 2000 - 2001 - 2002, να αποστέλλουμε κάθε χρόνο, συνολικά 4.000 κάρτες.

Σε όλους τους Δήμους της χώρας, (1200), σε υπουργούς, βουλευτές, κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς. Στις μητροπόλεις, σε κρατικές υπηρεσίες, τράπεχες, σε πολλές εταιρίες, φαρμακευτικούς συλλόγους και συνδικαλιστικούς φορείς.

Κάθε φορά η κάρτα μας έχει ξεχωριστή σημασία και είναι διαφορετική.

Σκοπός της πρωτοβουλίας μας αυτής είναι, αφ΄ενός μεν να διατηρήσουμε επαφή, με μία ευγενική χειρονομία, αποστέλλοντας τις ευχές μας, προς όλους όσους μας υποστηρίζουν και μας συμπαραστέκονται στην προσπάθειά μας αυτή και αφ΄ετέρου να προβάλλουμε και να υπενθυμίσουμε το μήνυμα και την ΙΔΕΑ της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους αδελφούς ΖΑΡΑΒΙΝΟΥ κο Γιάννη και κο Νικήτα για την βοήθειά τους με την αφιλοκερδή εκτύπωση των καρτών, όπως επίσης και τον κο ΜΠΑΜΠΑΗ Κυριάκο για την έκδοση των φιλμ.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια εφ΄όσον τα οικονομικά μας, το επιτρέπουν.

 

Χριστούγεννα 2001

Χριστούγεννα 2002

Χριστούγεννα 2003


Ημερολόγιο 2003 με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Χριστούγεννα 2004

Ημερολόγιο 2004 με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 

  Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

       

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved

aqua-animation