Η προσπάθειά μας είναι βασισμένη στο γνήσιο αθλητικό ιδεώδες και στις αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Ταυτισμένη με τις πανανθρώπινες αξίες, της ειρήνης της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού, της ευγενούς άμιλλας και της αγάπης.
Για την πραγματοποίηση των στόχων και των φιλοδοξιών μας, έχουμε αναλάβει αξιόλογες και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, σε θεσμικό, αγωνιστικό και κοινωνικό επίπεδο.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΠΡΟΦΙΛ - Αθλητές "Αθλητές που διακρίνονται"    

Μεταμοσχευμένοι αθλητές
που ξεχωρίζουν


ΜΟΚΚΑΣ Κώνσταντίνος
Εντυπωσιακή αγωνιστική παρουσία
με ελπιδοφόρα προοπτική

Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Tον Ιούνιο του 1998, άρχισε αιμοκάθαρση, με την μέθοδο του Τεχνητού Νεφρού, και μεταμοσχεύτηκε τον Μάρτιο του 1999, δεχόμενος συγγενικό μόσχευμα από τον πατέρα του. Η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό είναι το 1986 σε ηλικία 14 ετών συμμετέχοντας στην ομάδα μπάσκετ του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου (παιδικό). Ως αθλητής νεφροπαθής δραστηριοποιείται το 2000, στον Σ. Α. Ν.
Έχει πλούσια αγωνιστική παρουσία με συμμετοχή σε υψηλού επιπέδου αθλητικές διοργανώσεις και σημαντικότατες διακρίσεις. Πήρε μέρος το 2001 στους 13ους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων στο Kobe της Ιαπωνίας, 3η θέση χάλκινο μετάλλιο στην σφαίρα και το 2003 στους 14ους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων στο Nancy της Γαλλίας, κατακτώντας την 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στη σφαίρα.

Το 2004 ήταν μια ιδιαίτερα αποδοτική χρονιά για τον Κώστα ΜΟΚΚΑ.


Πήρε μέρος στους 3ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων που έγιναν στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας από 29-8/ 4-9-2004 με τις παρακάτω διακρίσεις:
1) 1η νίκη χρυσό μετάλλιο στην σφαίρα
2) 2η και 3η νίκη στο μονό και διπλό Bowling αντίστοιχα.
3) 5η νίκη στην ελαστική σφαίρα.
Επίσης πήρε μέρος σε 3 Πανευρωπαϊκούς και 6 Πανελλήνιους Αγώνες αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων με πολλές διακρίσεις. Δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ζήλο για τον αθλητισμό. Τον χαρακτηρίζει το πάθος και οι συνέπεια στις προπονήσεις. Το 2004 και το 2005 προπονείται με τον κ. Φώτη ΣΤΕΦΑΝΗ, ο οποίος είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας στίβου της Κύπρου. Αναφέρεται ως υπόδειγμα μεταμοσχευμένου αθλητή, τόσο για τις διακρίσεις του, αλλά ιδιαίτερα για την επιβάρυνση που έχει το άθλημα της σφαιροβολίας, αφού η σφαίρα ζυγίζει 7.250 γραμμάρια και για την σωματική δύναμη που πρέπει να διαθέτει ο μεταμοσχευμένος αθλητής για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αθλήματος.

Ποία ήταν η ποιό σημαντική στιγμή της αγωνιστικής σου παρουσίας;
Χωρίς αμφιβολία η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό, με έχει προσφέρει απερίγραπτες χαρές και συγκινήσεις. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου όμως κατέχει η συμμετοχή μου στους 13ους Παγκόσμιους Αγώνες μεταμοσχευμένων στο Kobe της Ιαπωνίας το 2001. η συμμετοχή μου σ' αυτή την διοργάνωση καθόρισε και την παραπέρα πορεία μου. Θέλω όμως να κάνω σαφές ότι εκείνο που με συναρπάζει και διατηρεί έντονο το πάθος μου για άθληση, είναι ότι καθημερινά στην προπόνηση, με την βοήθεια του προπονητή μου Φώτη ΣΤΕΦΑΝΗ, ανακαλύπτω καινούργια μικρά μυστικά, τα οποία με γοητεύουν και με ολοκληρώνουν ως αθλητή.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;
Οι άμεσοι στόχοι για το 2005 είναι η συμμετοχή μου στους 17ους Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων, που θα γίνουν στην Αθήνα τον Απρίλιο. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συμμετοχή μου στου 15ους Παγκόσμιους Αγώνες μεταμοσχευμένων στον ΚΑΝΑΔΑ (Ontario), τον προσεχή Ιούλιο.

Τι θα συμβούλευες σε όσους έχουν δεχθεί ξένο μόσχευμα;
Το πρώτο που θα είχα να επισημάνω είναι να σεβασθούμε όλοι μας την ανεκτίμητη προσφορά και την γενναιοδωρία των συνανθρώπων μας, είτε πρόκειται για προσφορά από συγγενή είτε από μεταθανάτιο δότη. Αυτός ο σεβασμός δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά έχει καθημερινή πρακτική εφαρμογή. Να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες που αναδεικνύουν δημιουργικά στοιχεία και προάγουν την ποιότητα της ζωής μας. Ως άτομα και προσωπικότητες πλέον θα πρέπει με θετική διάθεση να προσπαθούμε να συμβάλουμε στην πρόοδο της κοινωνίας μας.

Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

Επιστροφή στους 1ους Πανευρωπαϊκούς αγώνεςΕπιστροφή

ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΣ Νικόλαος

Γεννήθηκε την 8η Φεβρουαρίου 1959
στην Αιανή ΚΟΖΑΝΗΣ.
Σπουδές και επαγγελματική κατάσταση:
Τελείωσε την μέση εκπαίδευση το 1976 και το 1977 μετά από εξετάσεις, μπήκε στη σχολή Υπαξιωματικών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, όπου φοίτησε για ένα χρόνο. Σήμερα είναι Αξιωματικός της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ και εργάζεται στo αθλητικό τμήμα της.

Εμπειρία ως νεφροπαθής:
'Αρχισε αιμοκάθαρση το 1979, και το 1980 είχε την πρώτη αποτυχημένη μεταμόσχευση στο νοσοκομείο DOWN STATE της Νέας Υόρκης, από μεταθανάτιο δότη. Παρέμεινε στην αιμοκάθαρση μέχρι το 1994, οπότε και έκανε την δεύτερη επιτυχημένη μεταμόσχευση, από μεταθανάτιο δότη, στο νοσοκομείο NORD στο Saint Etienne της Γαλλίας, με την οποία ζεί μέχρι σήμερα.

Κοινωνική δράση:
Υπήρξε μέλος του Δ. Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ, (1996 & 1997) και συνετέλεσε στην επανέκδοση του περιοδικού και την δημιουργία της ιστοσελίδας του Συνδέσμου. Πήρε μέρος ως εισηγητής στο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Νεφρολογίας το 1994 με θέμα:«Διλήμματα στην εξωνεφρική αιμοκάθαρση και την μεταμόσχευση» και στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών Νεφρολογίας το 2004 με θέμα: «Αθλητισμός ασφαλής δείκτης ποιότητας ζωής του Νεφροπαθή».

Αθλητική δραστηριότητα:
Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ( Σ. Α. Ν.) και Γενικός Γραμματέας για 7 χρόνια, 1998 - 2005). Εργάζεταιι για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλητισμού των νεφροπαθών, (αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων), για την νομοθετική κατοχύρωση και την ισότιμη αναγνώρισή του. Πάντα πίστευε στην ανάγκη δημιουργίας Ευρωπαϊκού αθλητικού φορέα των νεφροπαθών. Υπήρξε βασικός συντελεστής στην διοργάνωση των 1ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων, το 2000 στην Αθήνα, που είχε σαν αποτέλεσμα την καθιέρωση του θεσμού και την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σπορ Αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων.

Αγωνιστική συμμετοχή:
α) Πήρε μέρος σε 5 Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων:
1) 1995 στο Μάντσεστερ της Αγγλίας (χάλκινο μετάλλιο πινγκ-πονγκ)
2) 1997 στο Sydney της ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ.
3) 1999 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.
4) 2001 στο Κόβε της Ιαπωνίας, ασημένιο μετάλλιο, στο άλμα εις ύψος.
5) 2003 στο Νανσί της Γαλλίας

β) Πήρε μέρος σε 3 Πανευρωπαϊκούς Αγώνες αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων:
1) 2000 στην Αθήνα χρυσό μετάλλιο, στο άλμα εις ύψος
2) 2002 στη Μπάλατον της Ουγγαρίας, ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος
3) 2004 στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις ύψος

γ) Επίσης πήρε μέρος από το 1995 μέχρι σήμερα (2005), σε 10 Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων, με πολλές διακρίσεις.

Για την εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις έχει τιμηθεί, από την Βουλή των Ελλήνων, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος.

Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

Επιστροφή στους 1ους Πανευρωπαϊκούς αγώνεςΕπιστροφή

ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΣ Κωνσταντίνος

Ο αιμοκαθαιρόμενος αθλητής του Σ. Α. Ν. ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΣ Κώστας αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση, αθλητή και καλλιτέχνη. Εκτός από την συμμετοχή του σε 2 μαραθώνιους δρόμους 2003 και 2004 διακρίνεται και για το ταλέντο του στην ζωγραφική και την υποκριτική.
Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Χολαργού, πήρε μέρος στην θεατρική Ομάδα του Δήμου και ανέβασαν με πολύ επιτυχία, για δύο παραστάσεις, το έργο, « Σεβάχ ο Θαλασσινός», στο οποίο ο κ. ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΣ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, ως Σεβάχ.
Αγαπημένη του απασχόληση είναι η ζωγραφική με στυλό Bic. Έχει δημιουργήσει πάρα πολλά έργα, τα οποία έχει εκθέσει σε ατομικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού.
Παραθέτουμε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του αιμοκαθαιρόμενου καλλιτέχνη.

Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

Επιστροφή στους 1ους Πανευρωπαϊκούς αγώνεςΕπιστροφή

       

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved

aqua-animation