Η προσπάθειά μας είναι βασισμένη στο γνήσιο αθλητικό ιδεώδες και στις αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Ταυτισμένη με τις πανανθρώπινες αξίες, της ειρήνης της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού, της ευγενούς άμιλλας και της αγάπης.
Για την πραγματοποίηση των στόχων και των φιλοδοξιών μας, έχουμε αναλάβει αξιόλογες και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, σε θεσμικό, αγωνιστικό και κοινωνικό επίπεδο.

  DownloadsΣύνδεσμοι
 άθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση
ΠΡΟΦΙΛ - Ενημερωτικό      
 

  Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών
Σ. Α. Ν.
«Όταν ο Αθλητισμός συνιστά Πολιτισμό»


 

Δημιουργήθηκε το 1998, από μια ομάδα αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων.
Τα μόνα μας εφόδια ήταν το πάθος για ζωή, η αγάπη για τον αθλητισμό και η διάθεση να μοιρασθούμε, με άλλους νεφροπαθείς, χαρές και συγκινήσεις, που μόνο ο αθλητισμός προσφέρει.
Είναι το πρώτο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ.Α. σωματείο στο χώρο, σύμφωνα με τον ισχύοντα αθλητικό Νόμο 2725/99.

Οι δραστηριότητές μας κινούνται στο τρίπτυχο:
'Aθληση - κοινωνική παρέμβαση - πολιτιστική έκφραση.


Στόχος και φιλοδοξία μας είναι:
-Να καλλιεργήσουμε και να αναπτύξουμε αθλητική δραστηριότητα στους
Νεφροπαθείς, (αιμοκαθαιρόμενους και μεταμοσχευμένους).
- Να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε κοινωνικά αγαθά που αναδεικνύουν και
προάγουν την ποιότητα ζωής.
- Να αναδείξουμε την αποτελεσματικότητα της αιμοκάθαρσης σαν θεραπευτική
μέθοδο και αναπόφευκτη διαδικασία ζωής.
- Να προβάλλουμε την αξία και την προσφορά της μεταμόσχευσης.
- Να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην ιδέα της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.
Η προσπάθειά μας αυτή είναι βασισμένη στο γνήσιο αθλητικό ιδεώδες και στις αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Ταυτισμένη με τις πανανθρώπινες αξίες, της ειρήνης της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού, της ευγενούς άμιλλας και της αγάπης.
Για την πραγματοποίηση των στόχων και των φιλοδοξιών μας, έχουμε αναλάβει αξιόλογες και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες, σε θεσμικό, αγωνιστικό και κοινωνικό επίπεδο.
Σε θεσμικό επίπεδο, καθοριστική ήταν η συμβολή μας, στην καλλιέργεια και ανάπτυξη αθλητικής δραστηριότητας στους νεφροπαθείς στην πατρίδα μας, αλλά και η νομοθετική κατοχύρωσή της, με ειδική αναφορά στο πρόσφατο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό. Επίσης ήμασταν από τους πρωτεργάτες στην καθιέρωση ανάλογης δραστηριότητας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, με την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΣΠΟΡ για αιμοκαθαιρόμενα και μεταμοσχευμένα άτομα, (European Transplant & Dialysis SPORTS Federation) και την καθιέρωση του θεσμού του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

14οι Παγκόσμιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων, Γαλλία Nancy 2003

 


Αθλητικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.

Ο Σ. Α. Ν. κατόρθωσε να ενεργοποιήσει ένα αθλητικό δυναμικό 57 αθλητών, από όλη την επικράτεια. Αιμοκαθαιρόμενοι και μεταμοσχευμένοι από 18 πόλεις συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Απο Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Βέροια, Σέρρες, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λιβαδειά, Γιάννενα, Έδεσα, Νάουσα, Κιλκίς, Κατερίνη, Κόρινθο, Κρήτη, Πάτρα και φυσικά από το λεκανοπέδιο της Αττικής και τον Πειραιά.
Παρά το ότι είναι πολύ δύσκολη η άθληση για τα μικρά παιδιά, λόγω κυρίως των υποχρεώσεων που έχουν στο σχολείο, εντούτοις καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και οι νεαροί νεφροπαθείς να μην στερούνται τον αθλητισμό. Υπήρξε περίοδος που οκτώ (8) μεταμοσχευμένα παιδιά ηλικίας 10-16 χρόνων συμμετείχαν σε αθλητικές διοργανώσεις, π.χ. Πανελλήνιο ή Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεφροπαθών.

Αγωνιστικά, καλλιεργούμε κυρίως Ολυμπιακά αθλήματα, όπως, στίβου, κολύμβησης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης και bowling. Οι αθλητές μας, συνολικά 57 άτομα, άνδρες και γυναίκες, παίρνουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεταμοσχευμένων, που γίνεται κάθε 2 χρόνια, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αιμοκαθαιρόμενων & μεταμοσχευμένων, κάθε 2 χρόνια και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων, κάθε χρόνο. Με τη βοήθεια της Γ.Γ.Α. διοργανώνουμε αυτόνομο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιμοκαθαιρόμενων & Μεταμοσχευμένων.
Οι νεφροπαθείς αθλητές που ασχολούνται με το bowling, συμμετέχουν στο πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Bowling. Από το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων και μετά, η χώρα μας εκπροσωπείται ανελλιπώς και στο bowling.

 


Κοινωνικές παρεμβάσεις

Παρά το ότι είμαστε αμιγώς αθλητικό σωματείο αναγνωρισμένο από την Γ.Γ.Α. σύμφωνα με το Ν.Δ. 2725/99, εντούτοις με δυναμικές κοινωνικές παρεμβάσεις επιδιώκουμε να εξοικειώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την Ελληνική κοινωνία στο μήνυμα και την Ιδέα της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ για μεταμοσχεύσεις. Για την πραγματοποίηση των στόχων και των φιλοδοξιών μας, συνεργαζόμαστε με φορείς και υπηρεσίες που εκδηλώνουν ανάλογο ενδιαφέρον.


Μεγαλύτερη προβολή

1) Με την βοήθεια σκιτσογράφων που ευαισθητοποιήθηκαν,(Στάθη,Δερμετζόγλου, Μαραγκού και Παυλίδη), δημιουργήσαμε εντυπωσιακές, αφίσες τις οποίες χρησιμοποιούμε στην κοινωνική μας εκστρατεία.
2) Σε συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες του Ο.Τ.Ε. κυκλοφόρησαν 3 τύποι τηλεκαρτών, σε 750.000, 500,000 και 250.000 αντίτυπα, με κατάλληλη θεματολογία, (σκίτσα και μηνύματα), για τη ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ. Επίσης με τη βοήθεια της ίδιας υπηρεσίας, υπήρξε ανάλογη καταχώρηση, σκίτσων και μηνυμάτων στους τηλεφωνικούς καταλόγους του Χρυσού Οδηγού, διάφορων γεωγραφικών περιοχών.
3) Προχωρήσαμε στην δημιουργία ενός τηλεοπτικού μηνύματος το οποίο, προβάλλεται από τα τηλεοπτικά μέσα κατ' αρχάς για ένα δίμηνο, με πολύ θετική ανταπόκριση.
4) Εκτυπώσαμε ένα τρίπτυχο ενημερωτικό φυλλάδιο, για το τι επιδιώκει ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών, και σκίτσα για την ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ.

5) Για προβολή των δραστηριοτήτων μας και διάδοση του μηνύματος της Ιδέας της ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ανανεώσαμε την ηλεκτρονική μας διεύθυνσης (site), στο διαδίκτυο, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να βρουν, πλούσιο φωτογραφικό υλικό από αθλητικές διοργανώσεις και ενδιαφέροντα στοιχεία. Επίσης υπάρχει και αξιόλογη αρθρογραφία με σημαντικές ενημερωτικές πληροφορίες για τη ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ.


Κορυφή της σελίδαςΚορυφή

       

Βερανζέρου 15, 10677 Αθήνα. Τηλέφωνο:210-33.06.716/8
2005 © Renal Patients Athletic Association. All Rights Reserved

aqua-animation