• 6947714737
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Βιογραφικά Αθλητών

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι αιμοκαθαιρόμενος αθλητής της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, του Στίβου και του Bowling. Είναι πρωταθλητής Ελλάδας από το 2006 μέχρι σήμερα, χρυσός στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2006, 2008, 2012, 2014, 2016, 2018, αργυρός στους ίδιους αγώνες το 2006, 2008, 2010, 2012 και χάλκινος το 2008, 2016, 2018.


Προσπαθεί μέσω του αθλητισμού να διατηρηθεί σε μια καλή φυσική κατάσταση που βοηθά στην ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια που υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση. Επίσης, μέσω του αθλητισμού προβάλει την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων, ενός Δώρου Ζωής προς όλους όσους το χρειάζονται!

Εδώ και 20 χρόνια ξεκινά μια ιδιαίτερη σχέση με τη ζωή. Μια σχέση καθημερινής εξάρτησης με γιατρούς, νοσηλευτές, περιορισμούς στη διατροφή και την πρόσληψη υγρών, με ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες αναμνήσεις. Η συνεδρία αιμοκάθαρσης μέρα παρά μέρα και το συναίσθημα ότι κάθε δυο μέρες δίνεις παράταση στη ζωή σου, επιφέρει πολλές διακυμάνσεις στη σωματική και κυρίως ψυχική υγεία ενός αιμοκαθαιρόμενου ασθενή. Η ασφάλεια και η αυτοπεποίθηση που σου προσφέρουν οι νοσηλευτές και οι γιατροί στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που κάνεις την θεραπεία σου, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για να παλέψεις με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται γύρω σου. Άλλωστε, από αυτή τη στιγμή και μετά είναι η δεύτερη οικογένειά σου, οι φίλοι σου, οι άνθρωποι που εμπιστεύεσαι την ζωή σου στα χέρια τους! Μαζί τους θα συζητήσεις, γελάσεις, στεναχωρηθείς και θα αναπτύξεις μακροχρόνια σχέση ζωής πολύ δυνατή. Ξέρουν πότε είσαι καλά, πως θα σου μιλήσουν και πότε θα πρέπει να σιωπήσουν χωρίς να τους πεις τι έχεις... Εκτός από τους ιατρούς και τους νοσηλευτές, υπάρχουν διέξοδοι και δραστηριότητες μέσω των οποίων βοηθάς τον εαυτό σου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της θεραπείας σου. Μία από αυτές είναι και ο αθλητισμός!


ΣΚΕΨΟΥ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ...ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ!


Ξεκίνησα να αθλούμαι συστηματικά το 2006, καθώς ενημερώθηκα πως μπορώ να βοηθήσω με αυτό τον τρόπο τη θεραπεία μου. Στην αρχή διστακτικά, πάντα με τις συμβουλές των γιατρών και του προπονητή μου στην επιτραπέζια αντισφαίριση Ευθύμη Αμερικάνου. Η βοήθειά του καθοριστική, καθώς με υπομονή και επιμονή εκείνος και εγώ, χτίζαμε μέρα με την μέρα τη φυσική μου κατάσταση βοηθώντας την καρδιά να δουλεύει καλύτερα, αλλά και τον περιορισμό στη λήψη υγρών να ελαχιστοποιείται, καθώς με την εφίδρωση χρειαζόμουν περισσότερα υγρά απ’ ότι συνήθως.

Παράλληλα με την επιτραπέζια αντισφαίριση ασχολήθηκα και με το άθλημα του bowling όπου εκεί ο Παύλος Κεχαγιάς, με βοήθησε πέρα από την τεχνική κατάρτιση του αθλήματος να συγκεντρώσω τις πνευματικές μου δυνάμεις, τη σκέψη μου, και να ωριμάσω σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Σημαντικοί συμπαραστάτες στην βελτίωση της θεραπείας μου είναι και η διατροφολόγος Ιωάννα Αθανασοπούλου που συντονίζει τη διατροφή μου, αλλά και ο προπονητής στίβου και πρώην δεκαθλητής Αντώνης Καλπουζάνης, που ενδυνάμωσε το μυϊκό σύστημα του σώματός μου, που τόσο ταλαιπωρείται από τη θεραπεία της αιμοκάθαρσης μέρα παρά μέρα.

Η καθημερινή αθλητική δραστηριότητα μου έδωσε την δυνατότητα να συμμετέχω σε Πανελλήνιους Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων σαν αθλητής του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών, όπως και σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες ως μέλος της Εθνικής ομάδας της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων.

Μέσα από την τακτική ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό βελτίωσα την ποιότητα της θεραπείας, τις αιματολογικές εξετάσεις, την αρτηριακή πίεση, μείωσα τους διατροφικούς περιορισμούς, αύξησα την πρόσληψη υγρών, ελαχιστοποίησα τη χρήση φαρμάκων, ωρίμασα τη σκέψη μου, ένιωσα δυνατός σωματικά, αλλά κυρίως ψυχικά για να μπορώ να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες της θεραπείας και να είμαι έτοιμος να δεχτώ το πολυπόθητο μόσχευμα νεφρού μέσα από την Δωρεά Οργάνων. Μιας Δωρεάς που προσφέρει ΖΩΗ σε πολλούς συνανθρώπους μου, που χωρίς αυτή, πολύ πιθανό θα ήταν να μην βρίσκονται ανάμεσά μας. Σας προτρέπω να σκεφτείτε και να ενημερωθείτε για την ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ.

ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ = κοινωνική ευαισθητοποίηση
Μια πράξη που αφορά όλους. Χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν ευεργετηθεί από την Δωρεά Οργάνων.


Back to Category

Date

13 March 2019

Categories

cv